Vučić u ponedeljak u Novom Pazaru, situacija u tom gradu "alarmantna"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić posetiće u ponedeljak Novi Pazar, koji je identifikovan kao novo žarište koronavirusa u Srbiji.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
Foto: EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Pročitajte još:

"Novi Pazar je novo žarište, ekipa lekara krenula iz Beograda u taj grad" VIDEO

To je objavila, nezvanično, jedna lokalna televizija, a Tanjugu je u Kabinetu predsednika Republike informacija potvrđena.

Vučić će, prema Tanjugovim informacijama, u Novom Pazaru obići Opštu bolnicu, kojoj će uručiti 10 kliničkih, statičnih respiratora i tri mobilna respiratora.

Predsednik je odlučio da poseti Novi Pazar nakon što su je obavešten da je situacija u tom gradu sa širenjem Covid-19 "alarmantna".

Respiratori koje će uručiti Opštoj bolnici, ukupno 13, ojačaće zdravstveni sistem Novog Pazara i omogućiti Opštoj bolnici da se nosi sa trenutnim stanjem obolelih od korona virusa i da spremno dočeka eventualni rast zaraženih, kako oni ne bi morali da budu upućivani u udaljene kliničke centre.

Zaključno sa petkom, u Novom Pazaru je registrovano 12 osoba zaraženih koronavirusom, ali su testirani i svi kontakti zaraženih osoba, a rezultati se čekaju.

Nadležni iz Opšte bolnice Novi Pazar pozvali su sve građane da se striktno pridržavaju mera Vlade Srbije i preporuka nadležnih institucija i da bez preke potrebe ne izlaze iz svojih domova.

strana 1 od 88 idi na stranu