"Ako postoji dogovor sa Srbijom, neka Kurti iznese činjenice"

Poslanik DSK Kujtim Šalja izjavio je večerasda bi ako postoji sporazum o Kosovu i premijer za njega zna, trebalo da iznese činjenice pred poslanicima Skupštine.

Izvor: B92

Sreda, 25.03.2020.

23:54

Foto: EPA/ Petrit Prenaj

On je ovo rekao pre izglasavanja nepoverenja vladi Aljbina Kurtija,

Što se tiče takse, rekao je Šalja u Skupštini Kosova, nije problem reciprocitet, već je problem što se ova mera ne sme nametati političkim aktom.

“Bojim se da pravimo problem kao što je grešio bivši premijer Haradinaj. Premijer je rekao da bi se nakon ukidanja takse desio brz dogovor za Kosovo u Beloj kući. Rekao je da mu nije dozvoljeno da vodi dijalog. Ko to ne dozvoljava”, zapitao je Šalja, a prenosi "Kosovo Onlajn".

Ako postoji takav sporazum i premijer zna, trebalo bi da dostavi činjenice Skupštini Kosova, poručio je poslanik DSK.

“Ali problem je zašto premijer nije zastupljen tamo gde treba? Zašto uveličava svoj glavni problem kada je na čelu države? Predsednik je predstavnik jedinstva. Spoljna politika je do izvršne vlasti. I sad ovo sa drugim pitanjem zove se razrešenje ministra unutrašnjih poslova. Premijer je obrazložio u nekoliko varijanti, a kad ljudi govore o raznim varijantama, ja ne razumem nijednu”, rekao je Šalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: