Kuburović o problemu nestalih beba

Beograd -- Ministarka pravde Srbije Nela Kuburović izjavila je da je problem nestalih beba nastao u vreme prethodnih vlasti, a ne sadašnje, koja nastoji da ga reši.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/JUSTIN LANE
EPA-EFE/JUSTIN LANE

U odgovoru poslanici opozicione Stranke slobode i pravde (S SP) Mariniki Tepić, koja je kritikovala zakon koji će se sutra naći pred poslanicima, Kuburovićeva je ocenila da njoj ne odgovora to što Srbija ima vlast koja je odgovorna prema svojoj državi i svim građanima, vlast koja pokušava da reši višedecenijski problem.

Marinika Tepić je ranije danas rekla da je predviđena nadoknada roditeljima od 10.000 evra za nestalu bebu monstruozna i da je taj zakon "šamar celoj Srbiji".

"Da, gospođo Tepić, jeste šamar ovim nesrećnim roditeljima i celoj državi, ali ne od ove vlasti, već od one Vaše i onih prethodnih, koji su decenijama unazad zataškavali temu, problem nestalih beba stavljali pod tepih, a, ne daj Bože, da je neko seo da razgovara s roditeljima koji su godinama u potrazi za istinom", kaže Kuburovićeva u saopštenju za javnost.

Ona je navela da se u izradi predloga zakona rukovodilo realnim mogućnostima i savetima Saveta Evrope.

"A rasprava u Skupštini počinje, i da zaista imate rešenje problema ili predlog da nešto poboljšate, i vi biste bili u skupštinskim klupama i ne biste se skrivali iza paravana lažnih bojkota. Ali, nemate ni ideju, ni stručnost, ni predlog ni sada, kao što niste imali ni ranije", poručila je minsitarka Mariniki Tepić.

strana 1 od 102 idi na stranu