"Zapanjujuće koliko je N1 ovo predstavila kao političko pitanje"

Komentarišući sukob "Telekoma" i "SBB" premijerka Ana Brnabić kaže da je reč o poslovnom pitanju i komercijalnom ugovoru između "United grupe" i "Telekoma".

Izvor: Pink.rs

Nedelja, 26.01.2020.

22:14

Printskrin TV Pink

Istakla je da je zapanjujuće "do koje mere je N1 sve ovo predstavila kao političko pitanje i političku kampanju".

"Od svih političkih stranaka koje su opoziciono nastrojene, najbolju kampanju vodi televizija N1, koja je praktično postala politička stranka sa dosta dobrog ugla za plasiranje kampanje" kaže Brnabić.

Dodaje i da, kada se govori o zabrani N1, ovu televiziju je na "Telekomu", odnosno na "Supernovi" zabranila "United grupa".

"Ja ovde imam pismo Aleksandre Subotić, glavne i izvršne direktorke kompanija 'United grupe', a koja je 16. januara Vladimiru Lučiću iz 'Telekoma' tražila gašenje signala 'United Media' kanala do kraja dana. Dakle, N1 je na 'Telekomu' zabranila upravo 'United grupa'", kaže premijerka pokazujući pismo u emisiji Hit Tvit na TV Pink koje je Subotićeva uputila pre deset dana. "Telekom" je, kaže premijerka, prihvatio sve uslove sem zabrane daljeg širenja mreže, pa i cenu.

"Ovo je nečuveno. Vladimir Lučić odgovorio je: 'Podsećam da sam vam juče ponudio i produženje ugovora na 2-3 meseca, gde bi se videlo da li bismo mogli da dođemo do celovitog dogovora. Dakle, 'Telekom' se po svaku cenu trudi da nađe način kako da se dogovore i da produže ugovor na makar dva do tri meseca dok razgovori traju oko stvari koje su nečuvene u komercijalnom smislu", kaže premijerka.

Subotićeva na to traži gašenje signala "United Media“ kanala do kraja dana.

"Nakon toga počinje kampanja 'Ne damo N1' koja je čisto politička. Ne znam da li je gore to što jedan medij vodi političku kampanju ili to što se jedan medij koristi da natera drugu kompaniju da prihvati bilo koje uslove, što znači da je reč o klasičnoj uceni", kaže Brnabićeva.

Ovakva kampanja je, kaže, do sada neviđena i nečuvena i o njoj će, dodaje, razgovarati i sa evropskim institucijama.

"Ne razumem kako je moguće da vam neko zabrani N1, a onda kada zabrani, plasira priču da ste ga vi zabranili i da je to dokaz cenzure pred izbore", kaže premijerka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: