Hrvatska upozorena: Pripadnici MUP-a naoružani ulaze u BiH

Savetnik predsedavajućeg Predsedništva BiH Željka Komšića upozorio je hrvatskog ambasadora Ivana Sabolića da pripadnici MUP-a Hrvatske naoružani ulaze u BiH.

Izvor: Tanjug
Podeli
Ilustracija: Depositphotos/londondeposit
Ilustracija: Depositphotos/londondeposit

Time se direktno narušava teritorijalni integritet i suverenitet te zemlje, prenosi Klix.ba.

Ministar bezbednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da postoje snimci na kojima se vidi da hrvatski policajci naoružani ulaze na teritoriju BiH, zbog čega je informacija prosleđena Predsedništvu BiH, koje je nadležno za spoljnu politiku.

Gradonačelnik Bihaća Šuhret Fazlić prethodno je optužio Hrvatsku da njeni policajci bez dozvole ulaze na područje BiH kako bi sa svoje teritorije izbacili ilegalne migrante i vratili ih u BiH.

Direktor Granične policije BiH Zoran Galić za Klix.ba je rekao da ta služba ne poseduje takve snimke i da bi u suprotnom pokrenuli istragu.

Na području severozapadne BiH nalaze se hiljade migranata koji žele da pređu u Hrvatsku i nastave put ka zemljama Zapadne Evrope.

Kako saznaje Klix.ba, praksa vraćanja ilegalnih migranata iz Hrvatske u BiH nije ništa novo i sprovodi se prema nepisanom dogovoru, na isti način kao što i BiH ilegalne migrante vraća u Srbiju ukoliko ih zatekne u pograničnom prostoru.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 182 idi na stranu