I Pompeo ima danas nešto da kaže o Srebrenici

Vašington -- Američki državni sekretar Majk Pompeo saopštio povodom godišnjice genocida u Srebrenici da se to bolno poglavlje u istoriji ne sme negirati ni zaboraviti.

Izvor: Beta
Podeli
Foto: EPA-EFE/PAVEL GOLOVKIN
Foto: EPA-EFE/PAVEL GOLOVKIN

Američki narod pridružuje se građanima Bosne i Herecegovine u odavanju počasti i sećanju na više od 8.000 nevinih žrtava u Srebrenici, naveo je Pompeo u saopštenju koje je objavio Stejt deprartment.

"Ovo bolno poglavlje u evropskoj istoriji ne sme se nikada poreći niti zaboraviti. Stojimo uz one koji i dalje traže pravdu. Potvrđujemo stalnu podršku SAD za one koji rade na poštovanju dostojanstva svih žrtava, uključujući i one koji još uvek čekaju svoje poslednje počivalište", dodao je državni sekretar SAD.

U saopštenju se navodi i da tragični događaji iz prošlosti podsećaju na potrebu "zajedničkog rada za bolju, stabilnu, i prosperitetnu budućnost koja uključuje sve građane BiH".

SAD ostaju postojan partner naroda BiH. Danas, dok se sećamo stradalih ponovo potvrđujemo predanost izgradnji mira i prosperiteta u celom regionu kako bi se osiguralo da se takva tragedija više nikada ne ponovi, dodao je Pompeo u saopštenju.

Danas se u Potočarima obeležava 24. godišnjica masakra Bošnjaka u Srebrenici, koji se dogodio u luju 1995, u zaštićenoj zoni UN. Nakon održane komemoracije, sahranjeni su posmrtni ostaci još 33 žrtve.

strana 1 od 492 idi na stranu