Uhapšen otac maturanta zbog curenja testa iz matematike

Policija je uhapsila oca jednog maturanta zbog sumnje da je iz štamparije u kojoj su štampani testovi, u kojoj je zaposlen, ukrao primerak testa iz matematike.

Izvor: B92
Podeli
Ilustracija: Deposit photos/Kelpfish
Ilustracija: Deposit photos/Kelpfish

Nakon toga je, sumnja se, uz pomoć drugih roditelja i učenika, taj test podelio ostalim maturantima, nezvanično saznaje B92.

Podsetimo, test iz matematike koji je trebalo da bude održan u utorak, odložen je za četvrtak, jer su se testovi pojavili na društvenim mrežama.

Ministar prosvete Mladen Šarćević rekao je da su Zavod za unapređivanja kvaliteta obrazovanja i Ministarstvo prosvete dobro uradili svoj posao, ali je zatajilo negde na terenu.

"Neko je otvorio rezervnu kesu sa testovima i prodao test iz matematike. Ne znamo gde se to dogodilo, ali to će da utvrdi policija. Biće smena zbog ovoga", najavio je Šarčević.

Prema poslednjim informacijama, osumnjičeni je do testova došao kada je došlo do kvara u štampariji na oko sat vremena, te je on tada fotografisao testove, prenosi O2.

Tokom jučerašnjeg dana Šarčević je u javnost izašao sa informacijom da je policija utvrdila da su tri žene učestvovale u ovom lancu odgovornosti za otkrivanje testova iz matematike.

Žene iz škole u Zemunu su u lancu odgovornosti, kako je rekao Šarčević. On je govorio i o svojoj blanko ostavci, ali je premijerka Ana Brnabić izjavila da je ne prihvata.

Mali maturanti i danas protestuju zbog incidenta sa testovima.

Podsetimo, celokupno polaganje male mature poništeno je 2013. godine kada su otkrivene, kako je tada zvanično objašnjeno, malverzacije s testovima iz srpskog i matematike.

Tada se ispostavilo da su testovi bili ukradeni, a za krađu je osumnjičena službenica štamparije Službenog glasnika.

strana 1 od 98 idi na stranu