Usvojena ostavka Simonovića, dva skupa i verbalni sukob

Skupština opštine Grocka izglasala je danas ostavku dosadašnjeg predsednika te opštine Dragoljuba Simonovića, čime je zvanično prestala njegova funkcija.

Izvor: B92

Sreda, 20.03.2019.

10:58

Usvojena ostavka Simonovića, dva skupa i verbalni sukob
Foto: Tanjug / Rade Preliæ

Skupština je donela rešenje i o prestanku funkcije Simonovićeve zamenice i članova veća opštine.

Pre toga je prihvaćena ostavka zamenika predsednika Skupštine opštine Radeta Ivetića i tajnim glasanjem izabran je novi zamenik Mile Kanarević.

U nastavku sednice biće izabran novi predsednik opštine, a predložena je Živadinka Avramović koja je do sada bila zamenik opštine.

Sednici je prisustvovalo 31 od ukupno 35 odbornika, a na početku sednice je usvojena dopuna dnevnog reda sa predlogom o razrešenju Simonovića, budući da je on u ponedeljak na pisarnici Skupštine opštine i formalno podneo ostavku.

On je ranije izjavio da ostavku podnosi zbog situacije u kojoj se nalazi, a sumnjiči se da je naložio paljenje kuće novinara portala "Žig info" Milana Jovanovića.

Drugo osnovno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Simonovića i zatražilo kaznu od osam godina zatvora zbog podstrekivanja tri osobe da zapale imovinu Jovanovića 12.decembra prošle godine.

Simonović je pušten iz pritvora 7.marta u kojem je bio od 25. januara.

Osim Simonovića, optuženi su i Igor Novaković i Vladimir Mihailović, za koje je tužilaštvo predložilo pet godina zatvora, i Aleksandar Mihailović za kojeg je predložena zatvorska kazna od šest godina.

Simonović ne prisustvuje današnjoj sednici.
Foto: Tanjug/Rade Preliæ
Tokom trajanja sednice Skupštine opštine Grocka, na kojoj je usvojena ostavka dosadašnjeg predsednika te opštine Dragoljuba Simonovića, ispred zgrade opštine, gde su se okupili funkcioneri Saveza za Srbiju, došlo je do oštrog verbalnog sukoba između njihovih pristalica i okupljenih građana Grocke i pristalica lokalne vlasti.

Oni su dobacivali "Bežite kući, lopovi", "Ovo je nasa Grocka", "Boško, fašisto", "Đilasu, lopove"... dok su pristalice Saveza za Srbiju uzraćali sa - "kako vas nije sramota, kuću su zapalili".

Među okupljenima su bili političari iz Saveza Boško Obradović, Janko Veselinović, Zoran Lutovac, Nikola Jovanović, kao i novinar Milan Jovanović, čija je kuća izgorela.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: