Sreda, 20.02.2019.

22:30

Porošenko: Uskratiti Moskvi pravo veta u SB UN

Ukrajinski predsednik Petro Porošenko pozvao je međunarodnu zajednicu da uskrati Moskvi pravo veta u Savetu bezbednosti UN.

Izvor: Tanjug

Porošenko: Uskratiti Moskvi pravo veta u SB UN
Foto: EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

To bi se odnosila na pitanja u vezi sa "ruskom agresijom protiv Ukrajine".

Obraćajući se pred Generalnom skupštinom UN, Porošeko je rekao da bi mirovna operacija, pod mandatom UN, mogla da bude presudna u okončanju sukoba sa proruskim snagama na istoku zemlje i pozvao generalnog sekretara UN Antonija Gutereša da uputi misiju koja bi ponudila opcije.

On je dodao da je Ukrajina spremna da razgovara o multinacionalnoj mirovnoj operaciji sa "jasnim ciljom okončanja ruske agresije i obnove ukrajinskog suvereniteta", preneo je AP.

Porošenko je optužio Rusiju da vodi "neobjavljen rat" i dodao da je možda vreme da međunarodna zajednica "stavi Rusiju na svoje mesto", počevši od toga što će uskratiti Moskvi pravo na veto u Savetu bezbednosti UN u pitanjima u vezi sa "ruskom agresijom protiv Ukrajine".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Hitno saopštenje vojske: Preuzeli smo kontrolu

Državna granična služba Azerbejdžana preuzela je danas kontrolu nad četiri sela na granici sa Jermenijom, saopštila je pres služba zamenika premijera Azerbejdžana Šahina Mustafajeva koji je na čelu komisije za razgraničenje.

11:22

24.5.2024.

1 d

Svet

Rusija objavila: Britanci digli uzbunu

Ruski istraživački brodovi, kojima upravlja Ruska agencija za otkrivanje mineralnih rezervi za komercijalnu eksploataciju (Rosgeo), pronašli su stotine milijardi barela rezervi nafte i gasa na Antarktiku u oblastima na koje polaže pravo Velika Britanija.

13:25

24.5.2024.

1 d

Podeli: