Tači se "prošetao" i "provozao" na jezeru Gazivode VIDEO

Kosovski predsednik Hašim Tači proveo je petnaestak minuta kod brane na jezeru Gazivode, odakle je otišao u pratnji kosovske policije i specijalnih jedinica.

Izvor: B92, Beta
Podeli

To je javio reporter agencije Beta sa lica mesta. Na Jutjubu se pojavio i video-snimak koji prikazuje Tačija kako se brodićem vozi jezerom.

Na jezeru Gazivode ostali su samo okupljeni novinari.

Oko 13 časova su pripadnici specijalne jedinice ROSU, naoružani i sa fantomkama opkolili objekat Centra za sport i kulturu i Crvenog krsta na jezeru Gazivode, a radnik obezbeđenja Nemanja Milovanović, koji je bio unutar objekta rekao da ne zna razlog zbog kojeg su oni tu.

Pripadnici ROSU kontrolisali su sve prilaze objektu.

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić izjavio je ranije danas da su "albanske paravojne formacije" maskirane i sa dugim cevima "napale i zauzele" Gazivode kako bi predsednik Kosova Hašim Tači mogao da poseti to jezero.

Đurić je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić izdao naređenje ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću i načelniku Generalštaba VS Milanu Mojsiloviću da podignu na najviši nivo borbene gotovosti svoje institucije - policiju i vojsku.

strana 1 od 113 idi na stranu