Završnica slučaja "Havana" odložena za oktobar

Za 8. oktobar odložena završnica suđenja vlasniku kluba "Havana" Vladimiru Popoviću zvanog Pop (43) i još dvojici okrivljenih za iznudu i teške telesne povrede.

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2018.

13:43

Završnica slučaja
Ilustracija: Thinkstock

Na današnjem suđenju u Višem sudu u Beogradu bilo je predviđeno izlaganje završnih reči tužilaštva i odbrane, nakon čega je sud trebalo da zakaže izricanje prvostepene presude. Međutim suđenje je odloženo zbog izostanka branioca okrviljenih.

Sva trojica optuženih su od decembra u kućnom pritvoru.

Pored Popovića, optužen je i pripadnik žandarmetije Vojislav Kostić (37) i Dalibor Đorić (36).

Oni su bili uhapšeni u januaru 2017. godine zbog sumnje da su izvršili iznudu od Miloša Rilaka i njegovog poslovnog partnera Zorana Pavlovića. Popović, Kostić i Đorić terete se za pokušaj iznude od 110.000 evra, stana, drugih nepokretnosti i automobila od dvojice oštećenih.

Sumnja se da su 29. decembra 2016. godine u Popovićevom klubu "Havana" u cilj iznude novca, prebili jednog od ošćtećenih, koji nije hteo da prizna da im duguje 110.000 evra.

Policija je saopštila da je prilikom hapšenja kod osumnjičenih pronašla mobilne telefone, za sumnja da su korišćeni za dogovaranje oko izvršenja krivičnih dela.

Takođe, kod Đorića je pronađeno više od 250.000 evra i oko 2,2 miliona dinara za koje policija sumnja da su pribavljeni iznudama.

Mediji pišu da se Popović dovodi u vezu sa škaljarskim kriminalnim klanom iz Crne Gore i svrstavaju ga u saradnike Luke Bojovića koji u Španiji izdržava zatvorsku kaznu od 18 godina.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: