Liberija nakon povlačenja priznanja: Priznaćemo dogovoreno

Ministar spoljnih poslova Liberije, koja je poslednja povukla priznaje Kosova, izjavio da se njegova zemlja priznati odluku koju Srbija i Kosovo donesu.

Izvor: B92

Petak, 22.06.2018.

08:44

Liberija nakon povlačenja priznanja: Priznaćemo dogovoreno
Foto: Tanjug, Filip Krainèaniæ

"Mi smo priznali nezavisnost Kosova, sada smo povukli ovu odluku i rekli pređite na mirovni proces i kada donesete odluku mi ćemo je priznati", rekao je Milton Filndli za Radio-televiziju Srbije.

On je rekao da ceo region treba da se pozabavi pitanjem konflikta, te da i Beograd i Priština moraju da prođu kroz mirovni proces i da će Vlada Liberije priznati odluku koju kroz takav proces dve strane zajedno donesu.

Milton Findli sastao se ranije ove nedelje sa srpskim kolegom Ivicom Dačićem i predao mu verbalnu notu o povlačenju priznanja nezavisnosti Kosova.

Ministar spoljnih poslova Kosova Bedžet Pacoli rekao je malo nakon toga da Liberija nije povukla priznanje i da je to "lažna vest".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: