I u BiH i CG vozači stali /FOTO

U pojedinim gradovima Crne Gore i BiH vozači su u znak protesta zbog visokih cena goriva, zaustavili svoje automobile na ključnim saobraćajnicama u 17 sati.

Izvor: Beta, Tanjug

Nedelja, 10.06.2018.

18:19

I u BiH i CG vozači stali /FOTO
screenshot

Portal "Klix" javlja da su vozači u pojedinim delovima Sarajeva, Banjaluke, Tuzle, Zenice, Visokog i Prijedora na kratko blokirali saobraćaj u 17 sati, navodeći da je saobraćaj bio blokiran i na magistralnom putu M17, na izlasku iz Sarajeva i na Mostarskom raskršću.

Vozači su se, kako navodi portal, organizovali putem društvenih mreža.

Okupljeni u Tuzli su poručili da je jednosatna blokada tuzlanske raskrsnice prvi vid iskazivanja nezadovoljstva zbog povećanja cena goriva.

U crnogorskim gradovima Nikšiću, Rožajama i Ribarevinama takođe je blokiran saobraćaj.

Ovi protesti takođe su organizovani preko društvenih mreža, navodi RTCG.

U svom saopštenju na društvenim mrežama, nezadovoljni građani Crne Gore navode da je protest organizovan protiv visokih cena goriva i loše ekonomske situacije. Na raskrsnici na Marin Dvoru u Sarajevu zaustavilo se 30-tak vozila, a raskrsnica je bila blokirana 40-tak minuta.

Vozači, među kojima su bili i taksisti, oglasili su se sirenama.

Grupa vozača blokirala je i raskrsnicu Brčanska malta u Tuzli, koje je jedno od glavnih saobraćajnih čvorišta u gradu, zbog čega se stvorila velika gužva u saobraćaju.

Vozači su blokirali put magistralni put M17, gde su se stvorile kilometarske kolone između Žepča i Doboja.

Vozila su zaustavljena u mestu Caparde kod Kalesije, kao i u pojedinim naseljima u Zenici.

Stanovnici BiH su proteklih dana putem društvenih mreža pozivani da danas u 17.00 na sat vremena na saobraćajnicama zaustave svoja vozila i tako izraze protest zbog povećanja cena goriva.

Gorivo u BiH je srednom maja poskupilo za deset pfeninga po litri i sada košta oko 2,25 do 2,39 konvertibilnih maraka, odnosno od 1,16 do 1,22 evra po litri.

Gorivo je pre toga poskupelo polovinom aprila, kada je u proseku koštalo oko 2,18 KM po litri, a krajem januara je koštalo 1,91 KM po litri.

Razlog za poskupljenje goriva za više od 12 odsto od januara do danas je primena novog Zakona o akcizama BiH.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: