"Pitao sam Putina da li bi Rusija mogla da bude posrednik"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da Beograd očekuje da Rusija bude posrednik u rešavanju kosovskog pitanja.

Izvor: B92

Sreda, 20.12.2017.

09:34

Foto: Tanjug / Zoran Žestiæ

Vučić je na sastanku s predsednicom gornjeg doma ruskog parlamenta, Savetom Federacije Valentinom Matvijenko rekao da je Kosovo bilo tema razgovora s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom.

"Pitao sam da li bi Rusija mogla da bude posrednik i ruski predsednik se saglasio", rekao je Vučić.

Prema njegovim rečima, postoji saglasnost da se u slučaju sukoba proširi format pregovora, pritom istakavši da je dosadašnji format sa Evropskom unijom kao posrednikom – "okej".

"Ako Albanci budu tražili da Amerikanci budu posrednici u pregovorima o Kosovu onda ćemo mi tražiti da se uključi Rusija", rekao je Vučić.

Vučić je izjavio da Srbija veoma ceni podršku Rusije u očuvanju suvereniteta i teritorijalne celovitosti.

"Veoma je važna politička podrška teritorijalnoj celovitosti i suverenitetu Srbije koju daje rusko rukovodstvo. Za Srbiju su očuvanje mira i stabilnosti na Balkanu bili i ostali najvažniji", naveo je predsednik Srbije.

Vučić je rekao da i u budućnosti očekuje pomoć i podršku Rusije i da je "apsolutno uveren" da u očuvanju nezavisnosti Srbija "uvek može da računa na podršku Moskve".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

19 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: