Tači formira "tim jedinstva", cilj što pre stolica u UN

Savetnik kosovskog predsednika Hašima Tačija Bljerim Šalja najavio je formiranje "tima jedinstva" za razgovore sa Beogradom posle drugog kruga lokalnih izbora.

Izvor: B92

Subota, 28.10.2017.

17:48

Tači formira

"Odmah nakon drugog kruga izbora, iniciraćemo osnivanje 'tima jedinstva'. Dobro je da predstavnici vlade i članovi opozicije budu deo ovog tima i da rade zajedno, jer se ovo odnosi na budućnost naše zemlje. Naš cilj je da što pre uđemo u Ujedinjene nacije, jer bi to automatski rešilo naše probleme", rekao je Šalja.

Navodi se da je Šalja za "Klan Kosova" rekao i da bi proces transformacije Bezbednosnih snaga Kosova (BSK) u Vojsku Kosova trajao deset godina i da su ustavni amandmani spremni.

"Ustavni amandmani su spremni, nalaze se u skupštini i čekaju nas intenzivni napori da ubedimo nevećinske zajednice da je transformacija BSK u interesu svih i predstavlja faktor stabilnosti, a ne destabilizacije", naveo je Šalja i dodao da će to biti "unutrašnji dijalog koji će se voditi na Kosovu".

"Moramo da stvorimo pozitivnu atmosferu da bi kroz Ustav pokrenuli transformaciju", tvrdi Šalja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: