Mogerini Vučiću: Vrata EU otvorena za Zapadni Balkan

Premijer Aleksandar Vučić sastao se u Briselu s visokom predstavnicom EU za spoljnu i bezbednosnu politiku Federikom Mogerini.

Izvor: B92

Sreda, 24.05.2017.

21:03

Mogerini Vučiću: Vrata EU otvorena za Zapadni Balkan
Foto: Tanjug

Oni su razgovarali o evropskoj perspektivi Srbije i Zapadnog Balkana, situaciji u regionu i budućnosti dijaloga Beograda i Prištine.

Mogerinijeva je istakla da večerašnjim skupom lidera Zapadnog Balkana želi da istakne da su vrata EU otvorena za region i da podstakne regionalnu saradnju radi očuvanja stabilnosti i bržeg ekonomskog napretka svih, navodi se u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

Ona je pohvalila ekonomske reforme Srbije i napredak na evropskom putu, kao i konstruktivnu ulogu premijera Vučića u očuvanju regionalne stabilnosti.

Premijer Vučić je istakao važnost saradnje u regionu i naglasio da će Srbija nastaviti sa takvom odgovornom regionalnom politikom.

Istovremeno, on je izrazio zabrinutost za budućnost dijaloga Beograda i Prištine, s obzirom na razvoj političke situacije u južnoj srpskoj pokrajini i izjava kosovskih Albanaca.

Uoči sastanka sa Federikom Mogerini u Briselu, Aleksandar Vučić je rekao za RTS da građani Srbije moraju da znaju da predstoji težak period.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: