Apps 2

02.05.2024.

10:00

Nerviraju vas kratki YouTube klipovi? Evo kako da ih se otarasite

Ne postoji jednostavno rešenje kako da trajno uklonite kratke video klipove, ali to možete učiniti ako se malo potrudite.

Izvor: Tportal

Nerviraju vas kratki YouTube klipovi? Evo kako da ih se otarasite
Ascannio / Shutterstock.com

Podeli:

Sviđala vam se ili ne, YouTube se gotovo sigurno neće odreći funkcije Shorts s kratkim video snimcima. Neki ljudi ih vole i rado gledaju.

Ako niste među njima i želite da uklonite tu funkciju, evo šta možete da uradite.

YouTube ima opciju kako da ih privremeno sakrijete. Ako želite da ih trajno uklonite, biće vam potrebne ekstenzije za veb pregledač.

Kako sakriti Shorts u Chrome-u?

Najbrže ćete ukloniti Shorts iz prikaza u Chrome veb pregledaču ako kliknete X (Not interested) u gornjem desnom uglu u redu gde se ti video klipovi nalaze.

To je privremeno rešenje – YouTube će nastaviti da preporučuje Shortse nakon 30 dana. Takođe, to dugme funkcioniše samo za Chrome na desktop računaru, ali ne i na mobilnim aplikacijama za operativne sisteme Android i iOS.

Čak i ako ih uklonite s početne stranice, Shorts će se pojavljivati na traci sa strane dok gledate određeni video klip.

Kako ukloniti Shorts u mobilnim aplikacijama?

Nije moguće ukloniti sve Shortse u aplikacijama za Android i iOS, ali možete istrenirati algoritam kako bi prestao da prikazuje određene Shortse izborom menija s tri vertikalne tačke na svakom Shortsu i izborom Not interested u meniju.

Pritisnite Report i Send feedback ako ste naleteli na Shorts koji smatrate neukusnim.

Blokirajte Shorts ekstenzijom za veb pregledače

ShortsBlocker (Chrome i Firefox)

Ova ekstenzija sakriva Shortse u potpunosti. To uključuje početnu stranicu, pretplate, rezultate pretraživanja, kolonu za navigaciju s leve strane i kolonu s preporukama video klipova s desne strane.

Unhook (Chrome, Firefox i Edge)

Ova ekstenzija daje vam veću kontrolu nad onim što želite da sakrijete na početnoj stranici YouTubea. Podešavanje uključuje opciju skrivanja Shortsa, kao i povezanih video snimaka, komentara, preporuka na početnoj stranici, tabova u trendu...

YouTube Shorts Blocker (Chrome)

Uklanja Shorts iz prikaza, ali takođe daje mogućnost prilagođenog blokiranja sadržaja s kanala koje ne želite na svom feedu. Možete odabrati automatsko pretvaranje kratkih video klipovau uobičajeni format ako želite da gledate određene kratke video klipove s nekih kanala.

BlockYT for Safari

Blokira kratke video snimlke, komentare i preporuke. Takođe radi u Safari pregledaču na iPhone i iPad uređajima.

Kao i uvek, ekstenzije za veb pregledače koristite s oprezom i budite svesni bagova i ispravki bagova, piše Life Hacker.

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: