Pariz: Žena se digla u vazduh tokom racije

Dvoje osumnjičenih za terorizam je ubijeno, uključujući i ženu koja se raznela eksplozivom, tokom velike operacije pariske policije.

Izvor: B92

Sreda, 18.11.2015.

07:00

Default images
Foto: Beta/AP

Kako javljaju agencije, od zore do podneva je u pariskom Sen Deniju trajala akcija u kojoj se traga i za Abdelhamidom Abaudom, za koga se veruje da je organizator napada u Parizu.

Policija je potvrdila da su dve osobe ubijene, a da je najmanje sedam osoba uhapšeno, a opsada je završena nakon nepunih sedam sati.

Četiri policajca su povređena, a ubijen je jedan policijski pas.

Još nije poznata sudbina Abdelhamida Abauda, a mediji su objavili da je jedan od terorista bio zabarikadiran u stanu.

Neki javljaju da je u Sen Deniju i Salah Abdesla za kojim je policija raspisala poternicu posle napada, kao i neimenovani deveti napadač.

Gardijan javlja da je troje uhapšeno u stanu, da se jedna žena raznela kada je policija prišla, a da je osim toga uhapšeno još dvoje ljudi.

CNN je preneo da je jednu osobu policija ubila snajperom, dok se druga raznela eksplozivom. Takođe, spominje se treća žrtva, slučajni prolaznik, ali zasad nema potvrde te informacije.

Operacija u severnom delu Pariza Sen Deni traje duže od tri sata. Policija, kako navodi agencija AP, veruje da se osumnjičen Abdelhamid Abaud krije u jednom stanu, zajedno sa pet drugih teško naoružanih osoba.

Kako prenose mediji, čulo se najmanje sedam eksplozije tokom akcije. Stanovnicima tog pariskog predgrađa preporučeno je da ostanu u svojim kućama.

Tri kamiona sa oko 100 naoružanih pripadnika specijalnih snaga stiglo je u San Deni, prenosi Gardijan. Policija je potpuno opkolila centralni deo ove pariske četvrti.

Televizija BFM TV javlja da policajci hvata devetog bombaša.

Ova televizija je prikazala i amaterski snimak na kojem se čuje pucnjava. . .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Snažno nevreme stiže u Srbiju

U većem delu Srbije će danas pre podne biti pretežno sunčano, toplo, suvo i vetrovito, uz olujnu košavu u Beogradu, na jugu Banata, u Pomoravlju i donjem Podunavlju, a već u poslepodnevnim satima biće kratkotrajne kiše ili pljuskova.

7:13

1.5.2024.

1 d

Podeli: