GM:Većnik podneo prijavu protiv predsednika OO SPS

Gornji Milanovac -- Većnik Gornjeg Milanovca i donedavni član SPS Dragan Kamaljević podneo je krivičnu prijavu protiv direktora JP za puteve i predsednika OO SPS Jovice Carevića.

Izvor: Beta
Podeli

To je na sednici Opštinskog veća saopštio predsednik opštine Milisav Mirković, obrazlažući da se neće raspravljati o poslovanju Javnog preduzeća za puteve.

"Bilo je dogovoreno da danas otvorimo raspravu o tome, ali je u međuvremenu Kamaljević podneo krivičnu prijavu i sačekaćemo da državni organi završe svoj posao", rekao je Mirković.

Kamaljević je posle javnih kritika na rad Carevića, kao najstariji član, isključen iz SPS-a. On ga je optužio da je svome sinu omogućio isplatu 420.000 dinara na ime sudskog poravnanja za udes koji je imao na putu.

Carević je tvrdio da je njegov sin tužio "Puteve Srbije" i da on, kao otac, nije potpisao poravnanje već Opštinski javni pravobranilac Srđan Lukić, što je demantovano, dok je pare isplatila opština Gornji Milanovac.

Kamaljević je energično zahtevao da se vodi rasprava jer u njegovom radu, kako smatra, ima i drugih nezakonitosti a tome se pridružio i član Veća Desimir Jovanović, zahtevajući da se obelodani sudsko poravnanje, koje se krije.

Jovica Carević je novinarima, povodom tih optužbi, rekao da se čeka izveštaj državnih organa i da će "sve biti dato javnosti".

Dragan Kamaljević, koji je na svim višestranačkim izborima pobeđivao na listi SPS, uputio je žalbu Statutarnoj komisiji Glavnog odbora i čeka njihovu odluku.

Politika

strana 1 od 201 idi na stranu