Haradinajev čuvar vođa terorista?

Vođe terorističke grupe koja je izvršila napad u Kumanovu bili su telohranitelji albanskih političara, a učestvovali su i u borbama na Kosovu i Metohiji.

Izvor: B92

Nedelja, 10.05.2015.

19:56

Default images
foto: Beta/AP

Kako prenosi makedonski portal Plusinfo, Dene Šehu i Beg Rizaj su bili članovi obezbeđenja predsednika makedonske partije Demokratske unije za integraciju Alija Ahmetija i bivšeg premijera Kosova i haškog optuženika Ramuša Haradinaja.

Iako za sada nema zvaničnih potvrda, spekuliše se da je Šehu bio član OVK i da je učestvovao u sukobima na Kosovu i Metohiji 1999. godine i u Makedoniji dve godine kasnije, posle čega je bio telohranitelj Ahmetija.

Rizaj je takođe bio pripadnik OVK, u zoni kojom je komandovao Ramuš Haradinaj, a posle završetka rata postao je član njegovog obezbeđenja.

Plusinfo navodi, pozivajući se na albanske medije, da je jedan od uhapšenih, Sami Ukšini, bio pripadnik OVK, OVPMB i OVK u Makedoniji, što je i slučaj sa Muhametom Krasnićijem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

20 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: