Nađen smeštaj za romske porodice

Beograd -- Za tri najugroženije romske porodice koje su privremeno bile smeštene u skloništu u ulilci Goce Delčeva 46 obezbeđen smeštaj u naselju Kijevo.

Izvor: Tanjug
Podeli

Sekretarijat za socijalnu zaštitu grada Beograda je za tri najugroženije romske porodice koje su privremeno bile smeštene u skloništu u ulilci Goce Delčeva 46, obezbedio smeštaj u pokretnim stambenim jedinicama u Kijevu, a za tri preostale porodice biće obezbeđen materijal za sanaciju oštećenih objekata i njihovo opremanje, dogovoreno je uz posredovanje zaštitnika građana.

Ove porodice su bile smeštene u skloništu u noći između 23. i 24. maja ove godine, zbog ugroženosti poplavom i obilnim padavinama, saopštio je zaštitnik građana.

Tim zaštitnika građana je 6. juna nakon informacije da je planirano izmeštanje građana iz skloništa, bez podataka o tome gde se planira njihov smeštaj, izvršio još jedan neposredan nadzor na terenu.

Dogovor o privremenom smeštaju postignut je nakon razgovora ovlašćenih lica zaštitnika građana sa rukovodiocima Gradskog centra za socijalni rad i Gradskog sekretarijata za socijalnu zaštitu, kao i građanima koji su smešteni u skloništu.

U skladu sa preporukama koje je zaštitnik građana uputio nadležnim organima 28. maja i dogovorom postignutim između službenih lica organa uprave, ovlašćenih lica zaštitnika građana i predstavnika samih građana na licu mesta, svi građani su istog dana izmešteni iz skloništa, u kome su proveli prethodnih dve sedmice.

Boravak građana u skloništu, u prostoru koji nije pripremljen za smeštaj ljudi, predstavljao je kršenje njihovih prava na zdravlje i ravnopravan tretman sa drugim ugroženim u poplavama, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 278 idi na stranu