Policajci i demonstranti zajedno

Ukrajinski policajci i proruski aktivisti nalaze se zajedno u sedištu policije u Gorlovki pošto su napravili svojevrstan dogovor o kohabitaciji, javlja BBC.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.04.2014.

21:05

Default images

U Gorlovki je jutros došlo do sukoba između policijskih snaga i nekoliko stotina proruskih demonstranata koji su pokušali da istaknu rusku zastavu na ulazu u zgradu policije, nakon čega je policija na njih otvorila vatru.

U međuvremenu se situacija smirila, i BBC prenosi da su policajci i demonstranti postigli dogovor koji omogućuje policiji da nesmetano nastavi sa radom.

Sedište policije u gradu Gorlovka na istoku Ukrajine potpuno je pod kontrolom proruskih demonstranata, a mnogi policajci su dali svoju podršku samoproglašenoj Narodnoj Republici Donjeck.

Gorlovka je grad sa nešto više od 250.000 stanovnika.

Podsetimo, v.d. predsednika Ukrajine Oleksandar Turčinov potpisao je ukaz o početku specijalne operacije na istoku zemlje, saopštila je njegova pres služba.

Evropska unija traži od Rusije da odmah povuče trupe sa ukrajinske granice i prestane sa destabilizacijom Ukrajine, saopštila je visoka predstavnica EU Ketrin Ešton.

Kremlj je saopštio da je ruski predsednik Vladimir Putin telefonirao američkom predsedniku Baraku Obami i apelovao na njega da spreči krvoproliće u Ukrajini. .

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: