Nigerija:Oslobođeno 175 zatvorenika

Naoružani napadači upali su tokom noći u dobro čuvani zatvor u nigerijskom južnom gradu Akure i oslobodili 175 zatvorenika, ubili dva čuvara i nekoliko ranili.

Izvor: B92

Nedelja, 30.06.2013.

21:06

Default images

"Nepoznati naoružani napadači, više od 20 ušlo je, oko ponoći, u zatvor Olokuta kroz glavnu kapiju posle upotrebe dinamita. Napadači su pucali i ubili dvoje ljudi pri ulasku. Neki od pobeglih zatvorenika ponovo su uhapšeni", rekao je zatvorski nadzornik Tunde Olajivola za agenciju Rojters.

Olajivola je dodao da je u noćašnjem napadu nekoliko pripadnika zatvorskog osoblja povređeno u pucnjavi i da su oni na lečenju.

Islamistička sekta Boko Haram i grupa Ansaru, koja se vezuje sa Al Kaidom, stoje iza nekoliko napada na zatvore u poslednjih nekoliko godina, mada je nejasno da li oni stoje iza i ovog napada na zatvor Olokuta u južnoj državi Ondo.

Nasilje islamističkih grupa uglavno se sprovode u većinskom muslimanskom severu, ali bilo je napada i na jugu Nigerije, poput Kogi države koja se graniči sa državom Ondo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: