"Borislav Milošević bio patriota"

Borislav Milošević bio je veliki patriota, intelektualac, drug i jugoslovenski diplomata, koji je najviše voleo svoju zemlju i zastupao je dostojanstveno.

Izvor: B92

Četvrtak, 31.01.2013.

19:27

Default images

To su poručili poštovaoci, prijatelji i kolege preminulog diplomate na komemorativnom skupu u Domu sindikata.

Izraze žaljenja povodom smrti Miloševića pismom je uputio i ruski ministar odbrane Sergej Šojgu, koji je naveo da je Milošević bio veliki Srbin i prijatelj Rusije, koji je ceo život posvetio razvoju dobrih odnosa dve zemlje i naroda.

Milošević je, kako se navodi u pismu Šojgua, snažno branio interese svoje otadžbine u najtežim vremenima i uslovima.

Na komemorativnom skupu istaknuto je da je Milošević dao neprocenjiv doprinos učvršćivanju prijateljskih odnosa SRJ i Ruske Federacije, a iako se saživeo s kulturom Rusije i Belorusije, u kojima je službovao, najviše je voleo svoju zemlju i narod.

Komemorativni skup je organizovao Beogradski forum za svet ravnopravnih, a predsednik te organizacije Živadin Jovanović naveo je da u Beogradu, Podgorici, Moskvi i drugim gradovima Evrope i sveta, a najviše u Miloševićevom rodnom zavičaju, nakon njegove smrti ostaje velika praznina, bol i žaljenje, ali i čast šo je postojao takav čovek.

Miloševićevi poštovaoci, prijatelji, kolege i porodica su istakli i da je bio svestrana ličnost, profesionalac, čovek visoko moralnih načela, koji je uvek pažljivo slušao sagovornike i iznenađivao ih svežinom pogleda na život.

"Kao istinski intelektualac smatrao je da čovek vredi onoliko koliko stvara i doprinosi društvu", naveo je Jovanović opisujući Miloševića kao profesionalnog diplomatu vrhunskih dometa koji je dobro poznavao suštinu društvenih procesa i bio u stanju da prepozna prave mogućnosti za saradnju sa drugim zemljama.

Na skupu se obratio i ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, koji je naveo da je Milošević bio dobar i divan čovek, veliki patriota Srbije i veliki prijatelj Rusije, kojoj će zauvek ostati u svetlom sećanju.

Pismo saučešća povodom smrti Miloševića uputio je i ambasador Alžira u Srbiji Abdelkader Mesdua, a skupu su prisustvovali i ambasador Belorusije Vladimir Čušev, funkcioneri SRS Nemanja Šarović, Vjerica Radeta, Zoran Krasić, predstavnici udruženja "Istočna alternativa" Dragan Todorović i Paja Momčilov, predsednik udruženja "Sloboda" Uroš Šuvaković...

Borislav Milošević, koji je bio ambasador SRJ najpre u Alžiru, a zatim od 1998. godine i u Rusiji, preminuo je u noći između 28. i 29. januara u Beogradu, u Kliničko-bolničkom centru "Dedinje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: