Potreban ubedljiviji napredak CG

Holandski ministar Ivo Ostelten ocenio da su rezultati koje je CG ostvarila u za svaku pohvalu, ali je potreban još ubedljiviji napredak.

Izvor: B92

Sreda, 30.11.2011.

17:06

Default images

Ostelten je u razgovoru s potpredsednikom Vlade Crne Gore i ministrom pravde Duškom Markovićem, koji borave u Holandiji, kazao da su posebno značajni rezultati koje je Crna Gora ostvarila u reformi pravosuđa i borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije, saopšteno je iz crnogorske vlade.

Kako se navodi, Ostelten je, u svetlu predstojećeg sastanka Saveta Evropske unije, naglasio da holandska vlada podržava Crnu Goru na njenom evropskom putu, ali da krajnja odluka o otvaranju pregovora umnogome zavisi od stava holandskog parlamenta.

On je najavio da će to pitanje biti predmet današnje diskusije u holandskoj skupštini, ali i njenog plenarnog zasedanja 7. decembra.

Marković je, kako je saopšteno, poručio da će Vlada Crne Gore nastaviti reformske aktivnosti istim tempom, bez obzira na ishod decembarskog sastanka Saveta EU.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: