Sporna Milosavljevićeva operacija

U emisiji Uvećanje u kojoj se razgovoralo znanju srpskih lekara, skoro svi gledaoci su pitali o operaciji ministra zdravlja Tomice Milosavljevića u Nemačkoj.

Izvor: B92

Četvrtak, 29.04.2010.

10:05

Default images

U Srbiji svaki treći muškarac do 30 ima problema sa kičmom, a mnogi od njih boluju upravo od diskus hernije. Kako je oboleliih mnogo, standardna operacija diskus hernije radi se u svakom klinčkom centru, rekao je u Uvećanju neurohirurg Vasa Antunović, koji je pregledao ministra.

On je rekao da ne želi da priča o ministru, ali je napomenuo da se metoda kojoj je podvrgnut Milosavljević u Nemačkoj, kod nas još ne primenjuje.

Pitanja gledalaca mahom su se sva ticala operacije koju je Ministar zdravlja imao u Nemačkoj.

“S obzoram da je ministar svojim izjavama sebe diskreditovao, za mene je nešto nemoralno, on ne može da se ponaša kao običan građanin, već kao neko ko je ogovoran za stanje u zdravstvu, nema poštovanje . Može i svaki drugi da se nađe u invalidskim kolicima. Sebi je dao više prava, nije se izjednačio sa običnim građanima”, rekla je hirurg, Milena Jauković.

“Svako ima pravo da izabere način, pravo pitanje je zašto ljudi iz Srbije ne mogu da dođu u Klinički centar”, kaže direktor Centra za endokrinu hirurgiju, Ivan Paunović.

Hirurzi su istakli da bi trebalo više ulagati u stručno usavršavanje i uvođenje novih operativnih zahvata, kao i da je potrebna bolja organizacija i koordinacija sa vlastima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: