Nekima je već 2010. godina

Beograd -- U pojedinim delovima sveta Nova godina već je dočekana. U Australiji je već 2010. godina. Nova godina, pre Evrope i Amerike, stiže u Aziju.

Izvor: B92
Podeli

Nekoliko miliona Australijanaca već je dočekalo na ulicama, trgovima i plažama, uz spektakularne vatromete, Novu 2010. godinu. Proslava Nove godine zatim sledi širom Azije, pre nego što slavlje krene prema Evropi i Americi. Iako su Novu godinu prvi dočekali stanovnici Novog Zelanda, Sidnej, u Australiji, je prvi milionski grad na svetu koji je dočekao Novu godinu.

Više od milion stanovnika Sidneja na ulici je, uz muziku, vatromet i buku koju proizvode zviždaljkama i trubama, ispratilo staru godinu.

Preko 4.000 vlasnika ukotvilo je u luci tog velegrada svoje čamce kako bi prisustvovali spektakularnom vatrometu.

Mnogi entuzijasti proveli su noć između srede i četvrtka pod vedrim nebom čekajući s nestrpljenjem da vide 100.000 raketa, kometa i zvezda padalica ispaljenih sa 112 mesta.

Za vatromet u sidnejskoj luci gradske vlasti potrošile su više od 230 000 američkih dolara, što su mnogi Australijanci zamerili podsećajući da se država još oporavlja od ekonomske krize.

strana 1 od 198 idi na stranu