Saslušan vođa "Srpskih navijača"

Beograd -- U Četvrtom opštinskom sudu saslušan je predsednik Familije srpskih navijača Vladica Simonović u vezi sa plakatima "državni neprijatelj" koji su se pojavili u Beogradu.

Izvor: B92, Beta
Podeli

Simonović je osumnjičen za ugrožavanje sigurnosti predsednika Srbije i potpredsednika Vlade, potvrdio je portparol tog suda Zoran Tejić. Familija srpskih navijača sumnjiči se da je 2. maja oblepila Beograd plakatima sa slikom predsednika Srbije Borisa Tadića i potpredsednika Vlade Srbije Božidara Đelića na kojima je pisalo "državni neprijatelj".

Prema Tejićevim rečima, namera istražnog sudije bila je da danas sasluša i nevenčanu Simonovićevu suprugu, ali je ona iskoristila svoje zakonsko pravo i odbila da svedoči.

"Nakon jutrašnjeg saslušanja, dalji istražni postupci biće poznati tokom dana", kazao je portparol Četvrtog opštinskog suda u Beogradu.

Okrivljeni Simonović nije negirao da je štampao i lepio ove plakate, ali je naveo da je, kao građanin, bio revoltiran potpisivanjem Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju i da je poruka plakata, u stvari, bila da više nema Puniše Račića i da se politički protivnici mogu eliminisati samo na izborima.

Odbrana Simonovića tražila je saslušanje Borisa Tadića i Božidara Đelića.

"Simonović Vladica tvrdi da on nije uputio nikakvu pretnju licima koja se nalaze na plakatu. Niti je pretio njima, niti njima bliskim licima. Da bismo mogli znati da li su se oni zaista uplašili i ovo shavtili kao pretnju, moraju biti saslušani", izjavio je advokat Miodrag Panjević.

O predlogu će sud tek odlučiti, a kako je rekao portparol Četvrtog opštinskog suda Zoran Tejić, sadržaj odluke biće poznat tokom sledeće nedelje.

Info

Zagreb: Velika skupština Srba

Zagreb -- Srpsko narodno vijeće usvojilo izjavu Velike skupštine kojom se želi unaprediti položaj Srba u Hrvatskoj, kao i odnosi dveju država i njihova evropska perspektiva.

Region subota 31.05. 18:53 Komentara: 1

Svilajnac: Konstituisana SO

Svilajnac -- Nova predsednica opštine Svilajnac je Gorica Dimčić - Tasić iz G17 plus, odlučili su na sednici SO Svilajnac odbornici koalicije DS i G17 plus i Pokreta za Svilajnac.

Izbori subota 31.05. 15:42 Komentara: 1
strana 1 od 716 idi na stranu