DS i SRS: Prljave kampanje

Beograd -- Pored pobede na izborima, izborni štabovi demokrata i radikala očekuju prljavu predizbornu kampanju.

Izvor: B92
Podeli

Portparolka Demokratske stranke Jelena Marković na konferenciji za štampu pokazala je primerak glasila SRS-a "Velika Srbija" na čijoj naslovoj strani je Boris Tadić označen kao kandidat NATO-a. S druge strane, u Srpskoj radikalnoj stranci navode da demokrate ne prezaju ni do čega kako bi oblatile njihovog kandidata.

"Skrećem vam pažnju ponovo, u pitanju je međunarodni skandal, s obzirom da je reč o funkcioneru druge zemlje, dakle, na način na koji se radikali u 'Velikoj Srbiji' obračunavaju s Miloradom Dodikom - to je dvorska luda. To je jezik šovinizma. Ovo je jedina dama u novinama koja je predstavljena kao dvorska dama - Nada Kolundžija, šefica poslaničke grupe. To je, dakle, politika u kojoj je svako ko misli drugačije ugrožen", rekla je Markovićeva.

S druge strane, generalni sekretar Srpske radikalne stranke Aleksandar Vučić kaže da se demokrate služe svim sredstvima kako bi onemogućile pobedu kandidata radikala na predsedničkim izborima.

"Šta ćemo sve morati da preživimo, posebno šta će naš predsednički kandidat Tomislav Nikolić morati da preživi od laži i manipulacija, mahinacija, izmišljotina i falsifikata do 3. februara!? To će, samo mogu da vam kažem, biti teško za preživljavanje. Ali, svejedno, ljudi to moraju da izdrže zato što put do pobede nije lak" , kazao je Vučić.

strana 1 od 38 idi na stranu