Utorak, 02.10.2007.

08:13

Oslobođen osuđeni za zlostavljanje

Narednik Ajvan Frederiks, osuđen na osam godina zatvora zbog zlostavljanja zatvorenika u Abu Graibu, uslovno oslobođen.

Izvor: Tanjug

Default images

Frederiks je juče pušten iz vojnog zatvora Fort Levenvort, a bio je najviše rangirani vojnik SAD osuđen zbog skandala u zatvoru Abu Graib. Narednik je osuđen zbog mučenja zavorenika, odnosno zato što je, prema navodima tužilaštva, vezivao zatočene Iračane žicom i pretio im da će pustiti struju ako padnu sa kutija na kojima su stajali.

Njegov branilac je, tokom i posle suđenja, opisivao Frederiksa kao žrtveno jagnje čitavog skandala, zloupotrebljenog kako bi odgovornost za događaje u Abu Graibu bila skinuta sa zvaničnika Pentagona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Palo 600 ratnih aviona: Rusi se oglasili

Ruske trupe uništile su 600 ukrajinskih ratnih aviona i 1.300 višecevnih raketnih bacača od početka Specijalne vojne operacije u Ukrajini, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

20:30

16.5.2024.

1 d

Svet

Iznenađenje: Oni su "tajni" ruski saveznici

Britanski proizvođač rovokopača JCB nastavio je da proizvodi i isporučuje te radne mašine za rusko tržište mesecima nakon što je objavio da je zaustavio izvoz zbog rata Rusije u Ukrajini, prenosi Gardijan.

22:49

15.5.2024.

1 d

Podeli: