Đelić: Jelašić ostaje guverner

Vladajuća koalicija postigla je dogovor da guverner NBS Radovan Jelašić ostane na funkciji do kraja mandata.

Izvor: B92

Petak, 31.08.2007.

15:00

Default images

Prema rečima potpredsednika Vlade Srbije, do 15. septembra biće predložene promene Zakona o Narodnoj banci Srbije koje će omogućiti veći nadzor Saveta guvernera nad radom guvernera.

Prema njegovim rečima, članice vladajuće koalicije će za sastav Saveta guvernera predložiti parlamentu Srbije izuzetno kvalifikovane nestranačke ličnosti.

Đelić je rekao da je predložio promene zakona da bi se pojačao nadzor Saveta nad radom guvernera, jer nije dobro da jedan čovek sam odlučuje o tome ko može da radi u finansijskim uslugama i da se bavi monetarnom politikom, kazao je Đelić.

Inflacija u avgustu 1,2 odsto

Inflacija u Srbiji je u avgustu bila 1,2 odsto, a u odnosu na decembar prošle godine cene na malo roba i usluga porasle su za 6,1 odsto, saopštio je Republički zavod za statistiku.

Troškovi života su u avgustu bili u proseku viši za tri odsto u poredjenju sa prethodnim mesecom, dok su u odnosu na decembar prethodne godine povećani za 6,2 odsto, rekao je direktor RZS-a Dragan Vukmirović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: