Video nadzor i u kabinama za presvlačenje?

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2004.

16:01

Default images

Video nadzor u prodavnicama nije novo rešenje za efikasniju borbu protiv kradja. Obaveštenje da je radnja pod budnim okom kamera često se nalazi na ulazu ili u prostoru gde je izložena roba. Medjutim, ono što je  iznenadilo nekoliko naših sugradjanki, jeaste to da su informaciju o video nadzoru primetile i u kabinama za presvlačenje u prodavnici donjeg veša Delta Sport – Women’s Secret.

Da li se kabine u radnji Womens’s Secret, u prevodu - Tajna žene, snimaju ili ne novinari B92 nisu uspeli da saznaju, jer predstavnici  prodavnice nisu želeli o tome da govore. Predsednik Pokreta potrošača Beograda, Petar Bogosavljević kaže da bi tako nešto bilo nedopustivo: “To zadire u elementarna prava čoveka, u ono što mora da bude svetinja i, koliko ja znam, nigde se u svetu kabine ne snimaju da bi se obezbedila zaštita od krađa. Ja sam iznenađen time da se takva stvar dešava u Beogradu”, kazao je Bogosavljević.

Petar Bogosavljević kaže da postojeći Zakon o zaštiti potrošača ne poznaje pitanje video nadzora, ali da bi ovo pitanje trebalo da bude detaljnije proučeno. Na kraju, on dodaje i to da su potrošači u Srbiji i Crnoj Gori u grupi najmanje zaštićenih potrošača u Evropi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: