Gradonacelnik Bujanovca prvi put Albanac

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.07.2002.

09:49

Default images

Prema konacnim, ali zvanicno jos nepotvrdjenim rezultatima vanrednih lokalnih izbora na jugu Srbije, predsednik opstine Bujanovac bice Nagip Arifi, a gradonacelnik Medvedje Slobodan Draskovic. Kako javlja dopisnik Radija B92 Radoman Iric, Bujanovac od ponedeljka, prvi put u svojoj istoriji, na mestu predsednika ima Albanca. To je diplomirani pravnik Nagip Arifi iz Partije za demokratsko delovanje. On je pobedio kandidata srpskog bloka Novicu Manojlovica, 55 prema 43 odsto glasova. U bujanovackom lokalnom parlamentu albanske partije od ponedeljka imaju apsolutnu vecinu, 24 od 38 mandata. Srpski blok, Koalicija za Bujanovac i Koalicija za opstanak, u Parlamentu ce imati 13, umesto dosadasnjih 29 odbornika. Nov, jos nezvanican, predsednik Bujanovca Nagip Arifi je, prvi put se obracajuci novinarima u svojstvu predsednika, ponovio recenicu iz predizborne kampanje: "Ako budem predsednik opstine Bujanovac, bicu predsednik svih gradjana, bez obzira na nacionalnu strukturu. Svi gradjani bice isto tretirani pred zakonom i pred opstinskom upravom".

Sto se tice Preseva, prema nepotpunim rezultatima, albanske partije ce imati apsolutnu prednost od preko 95 odsto mesta, a na funkciji predsednika jos nije poznato da li ce Riza Haljimi ici u drugi krug, ili ce izvojevati apsolutnu pobedu nad Remzijem Zurfijom iz Partije za demokratsko ujedinjenje Albanaca. U Medvedji, na mestu predsednika, Slobodan Draskovic je pobedio jer je dobio oko 80 odsto glasova.

Tokom pres-konferencije sefa Koordinacionog tela Nebojse Covica, kojoj je prisustvovao i Stefano Sanino, sef kancelarije OEBS u Beogradu, Covic je zamolio prisutne "da zastave, bedzevi i ostalo sto ne vazi na teritoriji SRJ i Srbije bude ostavljeno kod kuce".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: