PRAVNA SLUZBA DOS-A: MANDATIMA RASPOLAZE KOALICIJA

Izvor: B92

Nedelja, 26.05.2002.

19:00

Default images
Mandatima koalicije DOS raspolaze Predsednistvo DOS-a, a ne stranke clanice koalicije, saopsteno je u nedelju iz pravne sluzbe DOS-a. U saopstenju koje je potpisao sef pravne sluzbe Miodrag Golubovic, navodi se da su svi kandidati, sada poslanici, izabrani na listi koalicije, a ne na pojedinacnim listama stranaka. Predsednistvo DOS-a, kako se navodi, i do sada je u vise navrata raspolagalo mandatima, zamenjujuci poslanike, a ono je takodje bilo organ koji je i odredjivao izbornu listu, odnosno kandidate koji ce se na njoj nalaziti.

U saopstenju se navodi da se odluka o zameni 50 poslanika u Skupstini Srbije koji su najcesce odsustvovali sa sednica temelji na zakonskom pravu svake koalicije da raspolaze svojim mandatima. "Predsednistvo DOS-a je pre vise od tri meseca donelo odluku da na ovaj nacin poboljsa rad republicke skupstine, s tim da u ovom periodu prati rad poslanika i one koji ne dolaze na sednice skupstine zameni kandidatima koji su preostali sa izborne liste DOS-a", navodi se u saopstenju.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: