SNS traži ostavku ministra zdravlja

Srpska napredna stranka traži ostavku ministra zdravlja Srbije Tomice Milosavljevića zbog, kako je navedeno, zakasnele nabavke vakcina protiv novog gripa.

Izvor: B92

Utorak, 10.11.2009.

19:50

Default images

Ta stranka je navela da će, ako ministar "kao čin moralne odgovornosti" ne podnese ostaku, u Skupštini Srbije pokrenuti inicijativu za njegovu smenu.

"Zakasnela i skandalozna nabavka vakcine protiv gripa tipa A H1N1 na najdrastičniji način pokazuje da je korupcija osnovni način rada ministra zdravlja i Vlade, jer je izabrana ponuda proizvođača čija ponuđena cena za čitavih četiri miliona evra premašuje planirani iznos, a uslovi isporuke su potpuno nezadovoljavajući", navedeno je u saopštenju SNS-a.

Švajcarska farmaceutska kompanija "Novartis" ponudila je da tržistu Srbije obezbedi tri miliona doza vakcina protiv novog gripa za 799 dinara po dozi.

Na otvaranju ponuda na tenderu Republičkog zavoda za zdravstveno osiguranje za nabavku vakcina predstavnici "Novartisa" naveli su da pola miliona doza mogu dostaviti 25 dana po potpisivanju ugovora, a preostalu količinu do sredine marta naredne godine, odnosno 75 dana posle 1. januara 2010. godine.

"Novartis" je jedini dostavio ispravnu ponudu, a kako je predstavnik zastupnika te firme u Srbiji, komercijalni direktor "Jugohemije farmacije" Vladimir Marković naveo, "to je najniža ponuda na evropskom tržištu".

Ostavku ministra zdravlja danas je ponovo zatražila i Nova Srbija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

22 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: