U ponedeljak konsituisanje Izvrsnog odbora SNV Kosova i Metohije

Izvor: B92

Ponedeljak, 29.11.1999.

18:30

Default images
U konaku manastira Gracanica u ponedeljak ce biti odrzana konstitutivna sednica Izvrsnog odbora Srpskog nacionalnog Veca Kosova Metohije izjavio je za B2 92 celnik Srpskog nacionalnog veca Momcilo Trajkovic, rekavsi da ce Izvrsni odbor imati 11 stalnih clanova i dvadesetak onih koji ce se baviti resornim pitanjima kao sto su zdravstvo i obrazovanje srpske zajednice na Kosovu i Metohiji.

Predsednik Izvrsnog odbora Srpskog nacionalnog veca u Kosovskoj Mitrovici, Oliver Ivanovic, izjavio je da to Vece moze da prihvati da Albanac bude predsednik Skupstine Kosovske Mitrovice, da Srbin bude potpredsednik, a da na celu resora budu cetiri Albanca, tri Srbina i jedan predstavnik drugih nacionalnih zajednica. "To je minimum ispod kojeg Srbi u Mitrovici ne mogu", rekao je Ivanovic jagodinskoj TV "Palma plus". Ivanovic je naglasio da je neprihvatljiv plan Albanaca po kojem bi gradonacelnik bio Albanac, a potpredsednici opstine jedan Albanac i jedan Srbin. “Ukoliko se nas zahtev ne prihvati, Srbi ce formirati sopstvenu opstinu i administraciju", rekao je Ivanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: