Todorović: Dinkić i Đelić na robiju

Potpredsednik Srpske radikalne stranke Dragan Todorović najavio je hapšenje Božidara Đelića i Mlađana Dinkića zbog malverzacija, ukoliko radikali pobede 11. maja.

Izvor: B92

Subota, 19.04.2008.

13:17

Default images

"Ne znam da li ste primetili da je nakon svakih izbora Dinkić sve belji i belji? Naglo sedi, zato što se boji da će konačno pasti sa vlasti, i da će onda biti uhapšen. Evo, poručujem Dinkiću da ćemo ga uhapsiti već 12. maja, odnosno dan posle izbora", rekao je on u razgovoru za frankfurtske Vesti.

"On je 5. oktobra 2000. upao u trezor Narodne banke "s dugim cevima" i mora zbog toga da odgovara, ali i zbog svih drugih krađa tokom osam godina vlasti", rekao je Todorović.

Upitan da li ima nekakve dokaze za njihove navodne lopovluke Todorović je podvukao da će "Boža Đelić ako Demokratska stranka izgubi ili bežati iz zemlje, ili će kao i Dinkić završiti u zatvoru".

"Boži 'Biberčetu', kako ga zove Tadić, zabiberiće sudski istražni organi, jer se obogatio uzimajući provizije i nanoseći štetu Srbiji. Nesporno je utvrđeno da Đelić poseduje 11 miliona evra u vrednosnim akcijama Meridijan banke, a došao je u Srbiju, s dve plastične kese", kaže on.

"Svuda u svetu 11 miliona evra predstavlja ozbiljan novac i zato će Đelić morati da pokaže poreske prijave o tome gde je i kada legalno prijavio te zarade", naveo je on.

"Nismo imali nikakve zvanične dokumente ni 2003. godine, kada je stigla optužnica protiv Šešelja, a tvrdili smo da su optužnicu 'pisali' Zoran Đinđić, Goran Svilanović i Nebojša Čović", kaže on.

"Sada, šest godina kasnije u svojoj knjizi to priznaje i bivša tužiteljka Tribunala, Karla del Ponte. Sve one koje javno prozivamo zbog raznih nedela, prozivamo isključivo na osnovu činjenica i argumenata", kazao je Todorović.

Na pitanje šta će SRS ako dođe na vlast uraditi povodom već izvršenih sumnjivih privatizacija on je najavio da će se tražiti da se ispitaju sve privatizacije, naročito one koje za koje se sumnja da su oštetile državu Srbiju.

"Evo, poslednji ugovor sklopljen s "Filip Morisom", oko privatizacije Duvanske industrije Niš, oštetio je Srbiju za 7,6 miliona evra. Kako će to objasniti glavni akteri te privatizacije, Božidar Đelić, Zoran Živković, Mirko Cvetković i Aleksandar Vlahović, pred istražnim organima, tek ćemo čuti", rekao je on.

"Ima još sumnjivih privatizacija kao šti su "Sartid" ili cementare. U svakom slučaju, biće posla za tužioce i istražne organe", naveo je on.

G17 plus: Primer radikalske demagogije

Pretnje hapšenjem koje je lideru G17 plus Mlađanu Dinkiću uputio funkcioner radikala Dragan Todorović predstavljaju klasičan primer radikalske demagogije, saopštila je danas stranka G17 plus.

"Predsednik G17 plus Mlađan Dinkić sve javne funkcije i političko delovanje obavljao je i obavlja u skladu sa zakonom i za dobrobit svih građana Srbije", navodi se u reagovanju G17 plus.

G17 plus navodi da je Dinkić, "za razliku od radikala, dostupan svim nadležnim organima i prvi je prijavio svoju imovinsku kartu".

"SRS su stranka koja nema nikakav program, već svoje političko delovanje svodi na pretnje, laži, uvrede i demagogiju. Dok su bili na vlasti sebi su dodelili ogromne stanove, a iza sebe su ostavili visoku inflaciju, neisplaćene dnevnice rezevistima koje su slali u rat, razorene gradove i privredu", navodi G17 plus.

Ta stranka dodaje i da "dok su građani bežali u podrume i skloništa tokom bombardovanja 1999. godine (funkcioneri SRS) Tomislav Nikolić, Aleksandar Vučić i Dragan Todorović su se useljavali u ogromne stanove koje su sami sebi dodelili".

Navodi se da je "zbog kleveta Dinkić već tužio Vučića, ali umesto da dođe na sud i odgovara za te klevete koje godinama iznosi na račun lidera G17 on to izbegava jer zna da se na sudu mora govoriti istina".

"Vučić i ostali radikali ne mogu večno bežati od pravde i istina u vezi sa njihovim klevetama će kad tad izaći na videlo i oni će za to morati da odgovaraju", navodi G17 plus.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: