“Srpska lista” u Novom Pazaru

Radikali, Demokratska stranka Srbije, Nova Srbija i SPS nastupiće zajedno na lokalinim izborima u Novom Pazaru.

Izvor: B92

Četvrtak, 27.03.2008.

14:15

Default images

Milan Veselinović (SRS), Goran Sarić (DSS), Vujica Tiosavljević (NS) i Konstantin Jovanović (SPS) rekli su na konferenciji za novinare da će ta koalicija u Novom Pazaru nositi ime "Jedinstvena srpska lista SRS-DSS-NS-SPS".

Predstavnici četiri partije izjavili su da je koalicioni ugovor potpisan s namerom da Srbi, koji su u Novom Pazaru manjina stanovništva, u budućoj opštinskoj skupštini dobili legitimne predstavnike.

"Imajući u vidu da bi se glasovi Srba mogli rasuti na više partija i mogućnosti da zbog cenzusa od pet odsto nijedna stranka ne uđe u lokalni parlament, formirali smo koaliciju sa ciljem da osvojimo što više glasova Srba na ovom području", izjavio je predsednik odbora SRS Milan Veselinović.

Ta koalicija očekuje da na lokalnim izborima u Novom Pazaru osvoji od četiri do 12 odborničkih kandidata i bude "faktor bez kog neće moći da se donose odluke".

Na pitanje o raspodeli mandata unutar koalicije, predstavnici četiri partije odgovorili su da su "svi zadovoljni", kao i da je sporazumom predupređeno svako deljenje budućeg odborničkog kluba po partijskoj liniji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: