TRAJKOVIC: KOSOVO MORA BITI ZAJEDNICA SVIH LJUDI

Izvor: B92

Nedelja, 12.08.2001.

21:49

Default images
Predsednik Srpskog pokreta otpora na Kosovu (SPOT) Momcilo Trajkovic, koji je u nedelju ponovo izabran na tu funkcijuizjavio je u nedelju da je srpska nacionalna zajednica spremna da se integrise u sve tokove na Kosmetu i zajedno sa Albancima izgradi demokratsko multietnicko drustvo, "jer Kosovo mora biti zajednica svih ljudi", prenosi SRNA. Na Drugoj izbornoj skupstini SPOT-a, koja je odrzana u Gracanici, Trajkovic je upozorio da su Srbi jos uvek po strani, bez mogucnosti da dobiju poziciju i postanu faktor resenja kosovskog problema. "Sada su zrtve Srbi, jer su stradali Albanci, ali u ratu i u jednom nedemokratskom rezimu. Zasto stradaju Srbi sada, u prisustvu 50 000 vojnika medjunarodne zajednice", zapitao je Trajkovic.

U ime clanova SPOt-a, Trajkovic je naglasio da je od danas obaveza svih clanova da izadju na popis. "A da li cemo ucestvovati na izborima zavisi od toga da li ce medjunarodna zajednica omoguciti slobodu zivljenja i slobodu kretanja, otvoriti proces povratka i resavati sudbinu kidnapovanih i nestalih, jer se ne moze nikome od clanova rodbine ponuditi odgovor da medjunarodna zajednica nije nasla ni jednog organizatora zlocina nad Srbima", rekao je predsednik SPOt-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: