Dva požara u Leskovcu

U ataru leskovačkog sela Rajino Polje izgorelo je 10 hektara borove i hrastove šume i pet hektara niskog rastinja.

Izvor: B92

Utorak, 17.07.2007.

17:47

Default images

Komandir vatrogasno-spasilačke jedinice u Leskovcu Mile Nikolić kazao je agenciji Beta da je požar izbio juče oko 13 sati i da je "nadljudskim naporom" dve ekipe vatrogasaca, kojima su u pomoć pritekli i radnici Srbijašuma, ugašen oko 17.45 sati.

"Da nismo presekli požar, vatrena stihija bi progutala još nekoliko desetina hektara šuma", kazao je Nikolić Beti.

Pretpostavlja se da je požar izazvan paljenjem strnjišta i korova na njivama, ali počinilac još nije pronađen. Leksovački vatrogasci su u poslednjih 48 sati intervenisali 13 puta i to uglavnom na otvorenom prostoru.

Izgorela laboratorija Doma zdravlja

U požaru koji je noćas izbio oko 2.30 izgorele su tri prostorije laboratorije Doma zdravlja.

Prema navodima glavnog tehničara Doma zdravlja Gorana Stamenkovića, uništeni su jedan kompjuter, stolovi, stolice i zavese.

"Još ne znamo u kakvom je stanju tumor marker (aparat), kao i nekoliko aparata za hemijsku analizu. Spolja gledano, oni nisu oštećeni", kazao je Stamenković.

Požar je izbio u odeljenju gde je smešten aparat za tumorske markere. Pretpostavlja se da su požar izazvale pokvarene elektroinstalacije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: