MILOVANOVIC: NISMO DOBILI NI JEDAN DAN "GREJS" PERIODA

Izvor: B92

Petak, 23.02.2001.

20:06

Default images
Dragan Milovanovic, republicki ministar za socijalna pitanja, u petak je izneo podatak da je prosecna plata u PTT-u za decembar iznosila 5.703 dinara. Kako prenosi Radio B92, on je ocenio da su radnici te kuce "jedni od najplacenijih u ovoj zemlji". "Ako ministar sa 40 odsto dodatka ima platu 9.489 dinara, onda mislim da plata koju ima radnik u PTT-u nije mala", rekao je Milovanovic.

Komentarisuci niz strajkova koji su u toku ili su samo najavljeni, Milovanovic je rekao da u svim zemljama sveta postoji nepisano pravilo da se novoj vladi uvek da "grejs" period, da bi ona mogla da ostvari nesto od onoga sto je planirala. "Ova vlada nije dobila ni jedan jedini dan tog 'grejs' perioda, nego se odmah suocila sa problemom strajkova od sindikata koji niti imaju neku veliku snagu, niti su do sada bili uticajni. Najveci broj radnika u ovoj zemlji je svestan u kakvoj smo mi situaciji, i vrlo su spremni da rade i jedan odredjeni period zrtvuju sebe. Ljudi moraju da budu svesni situacije u kojoj se nalazimo. Ne mozete da delite nesto ako nemate, to je sustina", zakljucio je Milovanovic.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: