Labus: Predaje ili...

Potpredsednik Vlade Srbije Miroljub Labus kaže da će Vlada primeniti zakon o saradnji sa Hagom, ako se Pavković i Lukić ne predaju.

Izvor: B92

Ponedeljak, 14.03.2005.

13:33

Default images

"General Lukić je primio optužnicu, znači na njemu je da se sam pojavi pred sudijom. Ukoliko ne, sudija mora da da nalog. General Pavković je odbio da primi optužnicu i trenutno se krije. Mislim da je u jako kratkom roku i u njegovom i u našem interesu da primi optužnicu i da se pojavi u Hagu. To je interes zemlje", kazao je Labus u ponedeljak.

"Mislim da je ova vlada imala veliko strpljenje, veliko razumevanje za ovaj proces, da je napravila jedan fer model koji se dobro pokazao, recimo u slučaju generala Lazarevića i nema nikakvog razloga da ova druga dva generala ne budu na isti način tretirana", ocenio je Labus.

Jočić očekuje predaju Pavkovića i Lukića

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Dragan Jočić izjavio je da veruje da će se generali Sreten Lukić i Nebojša Pavković dobrovoljno predati Haškom tribunalu, uprkos navodima medija da njih dvojica ne nameravaju da to učine.

Jočić je na konferenciji za novinare rekao da ne veruje u autentičnost izjava zastupnika Lukića i Pavkovića i da očekuje da će generali postupiti u skladu sa svojom patriotskom savesti.

"Te izjave su jedan dan ovakve, a drugi onakve i daju se preko posrednika. Svako treba da vidi šta je državni interes i nadam se da će se ponašati kao dok su patriotski vršili svoju dužnost prema otadžbini tokom ratnih dejstava. Očekujem da će se dobrovoljno prijavljivanje nastaviti i kada su u pitanju ova dva generala", rekao je Jočić.

Upitan da li policija ima adresu na kojoj se nalazi Pavković, Jočić je rekao da o tome ne može da govori, "zbog tajnosti postupka i određenog načina rada (policije)".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: