Ponedeljak, 03.05.2004.

00:23

Maja Kovačević: Luković na dva glavna pretresa

Izvor: Beta

Default images

Milorad Luković Legija, prvooptuženi za ubistvo Zorana Đinđića, biće izveden na dva glavna pretresa pred Specijalnim sudom u Beogradu, rekla je u nedelju uveče portparol tog suda Maja Kovačević. Ona je agenciji Beta kazala da će Luković biti izveden pred sud po dve optužnice - za ubistvo premijera Srbije Zorana Đinđića i objedinjenoj optužnici za ubistvo Ivana Stambolića i atentat na Vuka Draškovića u Budvi. "Prema Lukoviću istraga je završena u odsustvo, optužnice su stupile na pravnu snagu, a pošto je sada prisutan, biće saslušan na dva glavna pretresa po dve optužnice", rekla je Kovačević.

Ona nije mogla da precizira da li Luković može da dobije status svedoka saradnika, jer o tom statusu odlučuje sudsko veće, na predlog specijalnog tužioca. "U zakonu piše da organizator kriminalne grupe ne može da ima status svedoka saradnika", podsetila je Maja Kovačević.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: