BRITANSKA STAMPA O BIJARICU

Izvor: B92

Nedelja, 15.10.2000.

09:35

Default images
Izvestaj o susretu predsednika SRJ Vojislava Kostunice sa evropskim liderima u Bijaricu, "Obzerver" donosi pod naslovom "Novoj Srbiji priredjena dobrodoslica vredna 170 miliona dolara". List prenosi da je susret jugoslovenskog predsednika i bivseg generalnog sekretara NATO Havijera Solane bio emotivan, te da je Kostunica izjavio kako je NATO intervenciju protiv Jugoslavije tesko zaboraviti, ali da njegova zemlja mora da gleda u buducnost. Slican stav imaju i lideri EU kada su u pitanju prioriteti novog predsednika, prenosi list, uz konstataciju da lideri shvataju njegovu potrebu da prvo konsoliduje vlast, a da tek onda pocne da se bavi pitanjem ratnih zlocina. Cinjenica da je uspeo da dode na samit u Bijaric, pokazuje Kostunicino "rastuce uverenje da vise nema izgleda za povratak Slobodana Milosevica, cija partija pokazuje znake unutrasnjeg rascepa i truljenja", pise "Obzerver".

U nesto drugacijem tonu, "Sandej telegraf" pise kako se strah od krvoprolica vraca u Srbiju, "dok socijalisti pokusavaju da sacuvaju kljuceve vlasti, a gangsteri vode medjusobne borbe za prevlast". "Revolucija u Srbiji je protekla bez prolivene krvi", pise list, ocenjujuci da "ce se to promeniti ako ljudi koji ponovo izadu na ulice pocnu da upadaju u ministarstva i kuce funkcionera SPS". "Predlog DOS o podeli vlasti mnogi u Srbiji vide kao skoro nemoguce resenje, dok zagovornici strategije 'revolucija kroz pregovore' navode da je bivsi rezim vec smrtno ranjen i da je bolje pustiti ga da propadne sam od sebe nego izazivati nasilnu konfrontaciju", stoji u komentaru "Sandej telegrafa".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: