Marković potpisao zakon o pomoći haškim optuženicima

Izvor: B92

Subota, 10.04.2004.

12:45

Default images

Predsednik Narodne skupštine i vršilac dužnosti predsednika Srbije Predrag Marković izjavio je za Radio Slobodna Evropa da je već potpisao Zakon o pomoći haškim optuženicima i članovima njihovih porodica. Na taj način postale su deplasirane špekulacije u pogledu mogućnosti da jedan od celnika G17 Plus u funkciji šefa države vrati poslanicima dokument koji je izazvao velike kontroverze u javnosti. "Taj zakon je potpisan odmah. Pa ja sam obećao sa skupštinske govornice u trenutku izbora, budući da nisam izabran neposredno, da neću da koristim ni jedno ovlašćenje, samo ću ispunjavati obaveze", objasnio je Marković.

Poslanici vojvođanske skupštine usvojili su u četvrtak Predlog zakona o prestanku važenja zakona o pravima optuženih u pritvoru Međunarodnog krivičnog tribunala i članovima njihovih porodica, koji će uputiti republičkoj skupštini. Taj dokument još nije stigao u srpski parlament, napominje Predrag Marković, koji iznosi redosled poteza koji bi morao da usledi kako bi došlo do razmatanja predloga.

"Može ma koji poslanik da predloži zakon, dakle, pošto ima poslanika koji se, ja mislim, nalaze i u jednoj i u drugoj skupštini. Dakle on predloži da se na dnevni red stavi tačka izmene zakona, a ta izmena glasi ukida se važenje, stavlja se van snage, i onda se o tome izjašnjava skupština i stavlja to na dnevni red", rekao je Marković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: