Pravdić: Parlament SCG će učestvovati u reformi vojske

Izvor: B92

Ponedeljak, 05.04.2004.

17:54

Default images
Šef delegacije Skupštine Srbije i Crne Gore za razgovore sa parlamentarcima NATO Aleksandar Pravdić izjavio je u ponedeljak da će se u parlamentu državne zajednice preduzimati "vrlo ozbiljne aktivnosti u svim oblastima reforme vojske SCG". U razgovoru sa predstavnicima Potkomiteta za centralnu i istočnu Evropu Parlamentarne skupštine NATO, Pravdić je, kako se navodi u saopštenju, najavio učešće u usvajanju strategije odbrane, izradu i usvajanje zakona o Vojsci Srbije i Crne Gore i zakona o službama bezbednosti.
"Ovaj saziv Skupštine SCG moraće da pronađe efikasan način kontrole budžetskih sredstava koja se odvajaju za VSCG, što neće biti nimalo jednostavno s obzirom na specifičnosti u finansiranju fukcija državne zajednice", kazao je Pravdić.

On je naglasio da bi značajan podstrek za dalje reforme bilo što skorije uključivanje SCG u program NATO "Partnerstvo za mir", što bi, kako je ocenio, "bilo obostrano korisno". "Za nas bi to bio način da proverimo operacionalno-tehničke sposobnosti naše vojske u odnosu na zemlje partnere, da uskladimo vojne sisteme sa evroatlantskim standardima i dokažemo da naša zemlja ne teži da bude supersila na Balkanu, već plodno tle za razvoj dobrosusedskih odnosa, civilnog društva, vladavine ljudskih prava i bezbednosti", precizirao je Pravdić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: