Srbi će napustiti privremene institucije ako murali ne budu skinuti

Izvor: B92

Sreda, 10.03.2004.

10:38

Default images

Posle sastanka Radnih grupa o energetici i problemima nestalih, ispostavilo se da su problemi koji tište tamošnje predstavnike srpske zajednice u pokrajinskoj vlasti – murali na zidovima Skupštine Kosova. Zbog toga su predstavnici Koalicije "Povratak" uručili šefu UNMIK-a Hariju Holkeriju zahtev da se pod hitno iz hola Skupštine uklone murali sa motivima iz istorijske prošlosti Albanaca.

Ministar poljoprivrede Kosova Goran Bogdanović u izjavi za B92 kaže da je Holkeri obećao da će izvršiti dodatni pritisak na predsednika kosovskog parlamenta Nedžata Dacija da se reši ovaj problem. Bogdanović navodi i da srpska strana kosovskog parlamenta ima svoj predlog – da se okače murali iz istorijske baštine Srba: “Holkeri je predložio jedan kompromis, gde je tražio da mu mi damo svoje mišljenje oko toga da se složimo da se sednice Skupštine održavaju u nekom drugom objektu, a ne u postojećoj zgradi. Mi smo načelno dali pristanak, s tim što nismo sigurni da će na to pristati i albanski predstavnici”, kazao je Bogdanović.

Posle sastanka sa Holkerijem, rukovodstvo Koalicije "Povratak" donelo je odluku da do daljeg bojkotuje rad Skupštine Kosova, zbog čega 22 poslanika ove koalicije neće prisustvovati sutrašnjem redovnom zasedanju parlamenta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: