Počela identifikacija žrtava avionske nesreće

Izvor: SRNA, Beta

Subota, 28.02.2004.

10:18

Default images
U Mostaru je u petak uveče počela identifikacija devet tela iz aviona, koji se srušio kod Stoca, izjavio je za Makfaks portparol Kriznog štaba Nedžad Vejzagić. "Ukupno devet tela preneto je u mrtvačnicu u Mostaru i počeli su radovi na identifikaciji", rekao je on. U identifikaciji i obdukciji učestvuju bosanski, makedonski i međunarodni eksperti. Bosanska Direkcija za civilno vazuhoplovstvo saopštila je prethodno da je sa mesta nesreće izvučeno i poslednje, deveto telo nastradalih i da je time operacija izvlačenja tela i zvanično završena.

Ministarstvo unutrašnjih poslova Federacije BiH saopštilo je da je mešoviti tim sudsko-medicinskih eksperata iz BiH i Republike Makedonije iz olupina aviona izvadio devet tela putnika palog aviona, uz konstataciju da su svi putnici iz aviona poginuli odmah po udaru aviona o tlo. Tim konstatacijama se odbacuju sve spekulacije o tome da je nakon pada aviona bilo preživelih putnika.

Inače, ostaci makedonskog aviona dopremljeni su u jednu kasarnu kod Mostara radi istrage. Ostaci će biti zapečaćeni i pod nadzorom. Istragu i veštačenje ostataka aviona predvodiće glavni istražilac Uprave za civilno vazduhoplovstvo BiH Salko Begić. On je izjavio da su prikupljeni svi delovi koji mogu pomoći u rasvetljavanju uzroka pada makedonskog aviona. Prema bezbednosnim procedurama, ostaci letelice ostaće u vojnom hangaru hrvatske komponente federalne vojske u Rodoču u sledećih 60 dana.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: