Pupovac: Podržaćemo Vladu HDZ ako krene “u levo”

Izvor: B92

Petak, 28.11.2003.

09:49

Default images

Novi poslanici Sabora Hrvatske iz Samostalne demokratske srpske stranke  razgovarali su s verovatnim mandatarem za sastav nove hrvatske vlade Ivom Sanaderom o formiranju parlamentarne većine u Saboru. Kako je u izjavi za B92 rekao funkcioner SDSS Milorad Pupovac, predstavnici Srba će podržati HDZ u Saboru ukoliko "nova Vlada ne bude išla u desno, već ka levom centru". Pupovac je rekao da je Sanader i zvanično ponudio Srbima mesto u novoj Vladi i dodao da Sanader ima priliku da formira Vladu koja će napraviti značajne korake u reformi Hrvatske i omogućiti povratak izbeglica, stanarskog prava Srbima i ostvarivanje manjinskih prava. "Ukoliko to ne uradi, produžiće nestabilnost hrvatskog političkog života. Potrebna je hrabrost, potreban je kompromis, i mi mu to predlažemo, u poziciji smo da možemo to da mu predložimo. Sasvim je sigurno da u Vladi nećemo funkcionisati kao ukras na bilo koji način. Želimo aktivno učešće, koje će biti od interesa za srpsku zajednicu u Hrvatskoj. Srpska zajednica prvi put od 1991. ima mogućnost da se na velika vrata vrati u hrvatski politički život i mi tu priliku, i kao stranka i kao zastupnici, ne smemo propustiti, a to sada nastojimo da učinimo", rekao je Pupovac.

Upitan koliko je u ovom trenutku realno da predstavnici Srba uđu u novu Vladu i podrže HDZ u Saboru, Pupovac je odgovorio. “To za zavisi od toga koliko HDZ želi stabilnu Vladu. Ukoliko ne želi stabilnu Vladu, ograničiće se na sebe i svoje partnere na ‘desnici’. Mi takvu Vladu ne možemo da podržimo i nećemo je podržati. Vladu ćemo podržati ako ona krene ‘na levo’, vremena još ima, ali treba pokazati spremnost da se razgovara sa strankama levog centra”, kaže on.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: