Sreda, 30.06.2021.

17:16

Skoro 2.000 zaraženih u Škotskoj povezano sa gledanjem utakmica Evropskog prvenstva

Skoro 2.000 slučajeva zaraženih kovidom 19 u Škotskoj povezano je sa navijačima koji gledaju Evropsko prvenstvo u fudbalu 2020.

Izvor: B92

Skoro 2.000 zaraženih u Škotskoj povezano sa gledanjem utakmica Evropskog prvenstva
EPA-EFE/ROBERT PERRY

Od 1.991 slučaja zaraženih, koliko je registrovala škotska nacionalna agencija za zdravstveno obrazovanje i promociju (PHS), dve trećine je reklo da je putovalo u London da bi 18. juna gledalo utakmicu Engleska–Škotska.

Ukupno 397 njih je bilo među navijačima na utakmici na stadionu Vembli.

Izveštaj PHS-a kaže da je 55 slučajeva povezano sa navijačkom zonom u Glazgovu, dok je 38, odnosno 37 povezano sa utakmicom Škotske protiv Hrvatske i Škotske protiv Češke u Hempden parku.

U izveštaju se navodi da se radi na tome da se "sve javnozdravstvene radnje preduzimaju u bliskim kontaktima ovih slučajeva Evropskog prvenstva 2020".

Slučajevi su označeni kao oni koji su prisustvovali ili događaju koji je organizovao Evropsko prvenstvo 2020, poput meča u Hempdenu ili Vembliju, ili navijačkoj zoni u Glazgovu, ili neformalnom okupljanju kao što je kafana ili kućna zabava da bi gledali utakmicu.

Podaci pokazuju da gotovo tri četvrtine - ili 1.470 slučajeva - sa oznakom Evro 2020 čine ljudi starosti od 20 do 39 godina, a devet od 10 muškaraca.

Posećenost ugostiteljskih objekata bila je najčešće prijavljena oznaka, predstavljajući 34% svih oznaka.

Posle utakmice u Londonu, koja je završena bez golova, Škot Bili Gilmor morao je da se samoizoluje nakon pozitivnog testa na kovid 19.

Englezi Ben Čilvel i Mejson Maunt takođe su morali da se izoluju nakon što su došli u bliski kontakt sa Gilmorom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Svet na ivici: Amerika ulazi u veliki rat?

Bajdenova administracija je sve više zabrinuta da bi se eskalacija sukoba i razmena raketa između Izraela i Hezbolaha mogla proširiti na čitav region, rekli su američki zvaničnici za CBS Nevs u petak.

22:13

15.6.2024.

1 d

Podeli: